Zo voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen

Pijnlijke voeten zijn een veelvoorkomend probleem voor mensen die de hele dag op hun voeten staan en werkschoenen dragen. Werkomgevingen zoals magazijnen, bouwplaatsen en fabrieken vereisen meestal dat werknemers veiligheidsschoenen dragen. Veiligheidsschoenen zijn vaak zwaarder en stijver dan gewone schoenen. Dit kan leiden tot pijnlijke voeten, wat erg vervelend kan zijn. In deze blog gaan we dieper in op de mogelijke oorzaken van pijnlijke voeten in werkschoenen, het belang van goed passende schoenen en geven we tips om pijnlijke voeten te voorkomen.

Hoe voorkom je pijnlijke voeten in werkschoenen?

De mogelijke oorzaken van pijnlijke voeten in werkschoenen

Er zijn verschillende redenen waarom je pijnlijke voeten kan krijgen tijdens het dragen van werkschoenen:

  • Onvoldoende demping in de schoenen: Wanneer schoenen niet genoeg demping bieden, kan dit leiden tot schokken op de voeten.
  • Slechte pasvorm: Wanneer schoenen te klein, te groot, te smal of te breed zijn, kan dit leiden tot drukpunten, wrijving en blaren op de voeten.
  • Slechte ondersteuning: Wanneer veiligheidsschoenen niet genoeg ondersteuning bieden, kan dit leiden tot pijn en spanning in de voeten.
  • Slechte vochtregulatie: Wanneer werkschoenen niet goed ventileren kan je zweetvoeten krijgen. Dit kan leiden tot wrijving, blaren en ongemak.

Het belang van goed passende werkschoenen

Goed passende werkschoenen zijn belangrijk om de volgende redenen:

  • Comfort: Wanneer je goed passende werkschoenen draagt, kom je comfortabeler je werkdag door. Je vermindert hiermee pijn, vermoeidheid en ongemak.
  • Veiligheid: Goed passende werkschoenen zijn ook belangrijk voor de veiligheid. Werkschoenen die niet goed passen kunnen zorgen voor afleiding en onoplettendheid. Daarnaast kan het leiden tot vallen, struikelen of andere ongevallen op de werkvloer.
  • Ondersteuning: Goed passende werkschoenen bieden de juiste ondersteuning voor de voeten en de enkels. Dit draagt bij aan het voorkomen van vermoeidheid en pijn in de voeten en benen. Ook helpt goede ondersteuning bij het voorkomen van blessures.
  • Productiviteit: Wanneer je veiligheidsschoenen draagt die goed passen en comfortabel zijn, kan je je beter concentreren op je werk. Pijnlijke voeten kunnen namelijk voor afleiding zorgen.

Het is daarom belangrijk om goed passende veiligheidsschoenen te dragen die geschikt zijn voor de branche waarin je werkzaam bent.

5 Tips om pijnlijke voeten in werkschoenen te voorkomen

Hieronder geven wij 5 tips zodat je pijnlijke voeten in werkschoenen kan voorkomen.

  1. Kies de juiste maat werkschoenen. Het is hierbij belangrijk dat de schoenen je voldoende ruimte bieden om je voeten te bewegen zonder dat ze te los zitten. Vind je het lastig om je de juiste maat te kiezen? Raadpleeg dan onze maattabellen [link].
  2. Kies de juiste werkschoen voor het soort werk dat je doet. Voor de ene sector is het belangrijk dat een schoen stalen neuzen en antislip zolen heeft terwijl bij een andere sector goede demping belangrijk is. Wij helpen je graag met de juiste keuze! Bekijk welke schoen bij jouw sector past.
  3. Vervang je werkschoenen wanneer ze versleten zijn. Versleten schoenen bieden namelijk geen goede ondersteuning meer en kunnen leiden tot pijnlijke voeten en zelfs blessures.
  4. Stretch regelmatig je voeten en benen. Dit kan namelijk helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en de spieren te ontspannen. Maak in je pauzes eens een wandeling om je benen te strekken of voer eenvoudige rekoefeningen uit, zoals het strekken van je tenen en enkels.
  5. Draag inlegzolen. Deze bieden extra demping en ondersteuning en helpen de druk op je voeten te verminderen.

Met deze 5 tips kun jij pijnlijke voeten in werkschoenen voorkomen en je comfortabeler voelen op de werkvloer. Probeer ze eens uit en merk het verschil!

LEES OOK

Volg ons op LinkedIn

Winkelwagen
Scroll naar boven