Werkschoenen: waterdicht vs waterafstotend

Wanneer je op zoek bent naar de juiste werkschoenen voor je werkzaamheden, is het belangrijk om te overwegen of je waterdichte of waterafstotende werkschoenen nodig hebt. Beide soorten schoenen hebben hun eigen unieke voordelen en eigenschappen. In deze blog kom je erachter wat de verschillen zijn tussen de twee, waar je op moet letten bij het kiezen van een passende schoen en hoe je ze het beste kunt onderhouden.

Haal je waterdichte en waterafstotende werkschoenen bij Gerba

Wat is het verschil tussen waterdichte en waterafstotende werkschoenen?

Waterdichte werkschoenen zijn speciaal ontworpen om water buiten te houden, ongeacht hoe lang je in natte omstandigheden werkt. Deze schoenen worden gemaakt met speciale waterdichte membranen waardoor je voeten droog blijven, zelfs als je langere tijd in natte omstandigheden werkt. Waterdichte werkschoenen zijn ideaal voor mensen die werken in de bouw, landbouw, visserij en andere beroepen waarbij je vaak in natte omstandigheden werkt.

Aan de andere kant zijn waterafstotende werkschoenen gemaakt om te voorkomen dat water in de schoen doordringt. Ze bieden echter minder bescherming tegen vocht dan waterdichte werkschoenen. Deze schoenen hebben meestal een speciale coating of behandeling die ervoor zorgt dat water van de schoen af rolt, in plaats van dat het in de schoen wordt opgenomen. Voor de meeste werkzaamheden zijn waterafstotende schoenen meer dan voldoende. Ze zijn bijvoorbeeld ideaal voor mensen die in drogere omgevingen werken waar de schoenen af en toe in contact komen met water, zoals hoveniers, schilders en bouwvakkers.

Wat zijn de voordelen van waterdichte en waterafstotende werkschoenen?

Het dragen van waterdichte en waterafstotende werkschoenen kan veel voordelen bieden voor mensen die tijdens het werk in contact komen met water. Hieronder lichten wij enkele voordelen uit:

  • De schoenen houden je voeten droog! Dit is niet alleen comfortabeler, maar het kan ook helpen om de gezondheid van je voeten te beschermen. Als je voeten langdurig worden blootgesteld aan vocht, kan dit leiden tot blaren, schimmelinfecties en andere voetproblemen.
  • De schoenen verbeteren je grip en stabiliteit op natte oppervlakken. Het kan gevaarlijk zijn om te werken in natte omstandigheden omdat je het risico loopt om uit te glijden en te vallen. Met waterdichte en waterafstotende werkschoenen ben je beter beschermd tegen deze gevaren en kun je veiliger en efficiënter werken.
  • Door de waterdichte of waterafstotende eigenschappen hebben de werkschoenen een langere levensduur. Voeten die nat zijn geworden, kunnen namelijk leer of andere materialen beschadigen en versnellen het slijtageproces van de schoenen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van waterdichte of waterafstotende werkschoenen?

Als je op zoek bent naar waterdichte of waterafstotende werkschoenen, zijn er verschillende factoren waar je op moet letten bij het maken van je keuze. Het is bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met het type werk dat je doet en de omgevingsfactoren. Daarnaast moet je ook letten op de pasvorm en het comfort van de schoen, en de certificeringen en normeringen die van toepassing zijn op de schoen. Wil jij liever persoonlijk advies ontvangen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Hoe kan je werkschoenen het beste onderhouden om de waterdichte of waterafstotende eigenschappen te behouden?

Het is belangrijk om je werkschoenen goed te onderhouden om de waterdichte of waterafstotende eigenschappen van je werkschoenen te behouden. Een van de stappen die je kan nemen is om de schoenen in een goed geventileerde ruimte op kamertemperatuur te laten drogen. Verwijder eerst de veters en de binnenzool, zodat ook de verborgen plekken kunnen luchten en drogen. Door de schoenen goed te laten drogen, voorkom je dat vocht zich ophoopt en schade veroorzaakt aan de schoen. Daarnaast kan je regelmatig een waterdichte of waterafstotende spray gebruiken om de beschermende laag op de schoen te behouden.

Waterdichte of waterafstotende werkschoenen zijn dus ideaal wanneer je werkt in natte omstandigheden. Ze houden niet alleen je voeten droog, maar verbeteren ook je grip en stabiliteit. Heb jij vragen over onze veiligheidsschoenen? Laat het ons weten via info@gerba.nl of +31 (0)570 51 01 53.

Met deze 5 tips kun jij pijnlijke voeten in werkschoenen voorkomen en je comfortabeler voelen op de werkvloer. Probeer ze eens uit en merk het verschil! Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Neem dan contact op met onze Customer Service per mail via info@gerba.nl of per telefoon via 0570 51 01 53.

LEES OOK

Volg ons op LinkedIn

Winkelwagen
Scroll naar boven