Waarom kiezen voor metaalvrije werkschoenen?

Tijdens het werk kan je werkschoenen dragen om je voeten te beschermen tegen scherpe objecten, impact en andere gevaarlijke situaties. Werkschoenen zijn traditioneel ontworpen met een stalen neus, maar deze zijn niet in elke situatie ideaal. Denk bijvoorbeeld aan werknemers die door detectiepoortjes moeten. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook schoenen zonder metaal op de markt die dezelfde bescherming bieden als de traditionele veiligheidsschoenen. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van deze metaalvrije werkschoenen en leggen we uit in welke situaties ze een verstandige keuze kunnen zijn.

De beste metaalvrije werkschoenen van Gerba Safety Shoes

Veilig blijven met metaalvrije werkschoenen

Wist je dat metaalvrije werkschoenen net zo goed je voeten beschermen als schoenen met een stalen neus? Wanneer je kiest voor een werkschoen zonder stalen neus, hoef je dus niet in te leveren op veiligheid. Je voeten zijn beschermd tegen vallende voorwerpen en je voorkomt pletgevaar wanneer je bijvoorbeeld werkt met zware machines. Daarnaast verminderen veiligheidsschoenen het risico op uitglijden en het doordringen van scherpe voorwerpen van onderaf. In ons assortiment vind je een groot aanbod metaalvrije veiligheidsschoenen, van veiligheidsnorm S1P tot S3. Advies nodig over welke schoen het beste bij jouw werkzaamheden past? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

In welke situaties gebruik je metaalvrije werkschoenen?

Metaalvrije werkschoenen bieden dezelfde bescherming als traditionele werkschoenen met een stalen neus, maar bevatten geen metalen materialen. Dit kan handig zijn in verschillende situaties, zoals:

  • Wanneer je tijdens het werk door detectiepoortjes moet, zoals in luchthavens.
  • Wanneer je statistische elektriciteit wilt voorkomen. Dit komt bijvoorbeeld veel voor in de elektronica- of farmaceutische industrie.
  • Wanneer je werkt in omgevingen waarin corrosieve stoffen aanwezig zijn. Deze stoffen kunnen namelijk het metaal van traditionele werkschoenen aantasten, waardoor ze minder bescherming bieden.
  • Wanneer je werkt in cleanroom-omgevingen, waar zelfs het kleinste metaaldeeltje schadelijk kan zijn voor de productieprocessen.

Comfort van metaalvrije werkschoenen

In de meeste gevallen wordt er veel tijd doorgebracht op werkschoenen, dus het is belangrijk dat ze lekker en comfortabel zitten. Metaalvrije werkschoenen kunnen vanwege verschillende redenen comfortabeler zijn dan de traditionele stalen neus schoenen:

  • Licht van gewicht: Metaalvrije werkschoenen zijn over het algemeen lichter dan stalen neus schoenen. Dit komt doordat ze gemaakt zijn van lichtere materialen, zoals composiet, glasvezel en kevlar.
  • Flexibiliteit: Metaalvrije schoenen zijn gemaakt van flexibele materialen, dus ze zijn flexibeler dan schoenen met een stalen neus schoenen.  De schoenen buigen goed mee met de voet waardoor je vrij kan bewegen.
  • Geen koude voeten: Schoenen met een stalen neus kunnen in de wintermaanden erg koud zijn. Metaalvrije werkschoenen zijn gelukkig gemaakt van materialen die de voeten tijdens koude omstandigheden warm houden.

Soorten materialen die gebruikt worden in metaalvrije werkschoenen

Metaalvrije werkschoenen kunnen gemaakt worden van verschillende materialen, zoals composiet, glasvezel en kevlar. Hieronder bespreken wij de materialen en hoe ze bescherming bieden op de werkvloer.

  • Composiet: Composiet is een combinatie van verschillende materialen, zoals glasvezel, koolstofvezel en kunststoffen. Deze materialen zijn zeer sterk en duurzaam en bieden bescherming tegen stoten en vallende voorwerpen. Daarnaast is composiet licht van gewicht, wat het dragen van composieten werkschoenen erg comfortabel maakt.
  • Glasvezel: Glasvezel is een zeer sterk en lichtgewicht materiaal dat veel gebruikt wordt in metaalvrije werkschoenen. Het biedt bescherming tegen stoten en vallende voorwerpen en is bestand tegen chemicaliën, oliën en zuren.
  • Kevlar: Kevlar is een synthetische vezel die vooral bekend staat om zijn sterkte en duurzaamheid. Het wordt vaak gebruikt in metaalvrije werkschoenen vanwege zijn bescherming tegen snijden en puncties. Kevlar is ook bestand tegen hoge temperaturen en biedt bescherming tegen chemicaliën en oliën.

Kiezen voor metaalvrije werkschoenen biedt vele voordelen voor verschillende werkomgevingen. Ze beschermen effectief je voeten en zorgen voor meer comfort tijdens het werken. Dus waar wacht je nog op? Bekijk nu ons aanbod aan metaalvrije werkschoenen!

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Neem dan contact op met onze Customer Service per mail via info@gerba.nl of per telefoon via 0570 51 01 53.

LEES OOK

Volg ons op LinkedIn

Winkelwagen
Scroll naar boven